به گزارش روابط عمومی و امور فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی خراسان جنوبی، عرب در حین بازدید امام جمعه و فرماندار شهرستان سریان از اولین کارگاه آموزشی جاجیم بافی در سرایان گفت: صنایع بومی و دستی بدون شک یکی از افتخارات هر ملت و کشوری است. چرا که این صنعت و به عبارتی این هنر – صنعت بی بدیل و بی رقیب حاصل ذوق و هنر، سلیقه، ابتکار و خلاقیت هنرمندان و صنعتگران عزیزی است که صبورانه آداب، سنن و رسوم و در یک کلام پیام فرهنگی نسل ها را در محصولات تولیدی شان متجلی کرده و از آن پاسداری می کند.
سرپرست میراث فرهنگی شهرستان سرایان در ادامه افزود: جهت ترویج و احیاء رشته های صنایع دستی و کمک به اقتصاد خانواده ها دنبال آموزش و ترویج رشته هایی هستیم که با فرهنگ منطقه بیگانه نباشد و از لحاظ اقتصادی نیز به صرفه باشد که یکی از این رشته ها جاجیم بافی است که اولین دوره آن در حال برگزاری است و به امید خدا در دیگر نقاط شهرستان نیز برگزار خواهد شد.
وی ویژگی های ارزنده این گونه صنایع دستی را چنین برشمرد: ملی، غیر وابسته، قابلیت ایجاد و توسعه در کلیه مناطق شهری، روستایی و عشایری، عدم نیاز به کارشناسان خارج از شهرستان، دسترسی آسان به مواد اولیه و ابزار کار مختصر و ارزان، ارزش افزوده بالا، عدم نیاز به سرمایه گذاری زیاد، بستر ساز صنعت گردشگری، عدم آثار مخرب زیست محیطی، ایجاد درآمد مکمل، قدرت اشتغال زایی و ...
عرب در پایان افزود: این دوره با شرکت 13 نفر هنرآموز در حال برگزاری و بعد از اتمام این دوره، زمینه لازم برای آموزش این رشته در سایر نقاط مستعد شهرستان در دستورکار میراث شهرستان سریان قرار دارد و کسانی که این دوره ها را با موفقیت به پایان برسانند و به عنوان شغل این حرفه را ادامه دهند می توانند از مزایای بیمه تامین اجتماعی صنعتگران، اعزام به نمایشگاه های مختلف و تسهیلات مشاغل خانگی بهره مند شوند.
انتهای پیام/